C.H.A.

Conjunto Homenaje a Arsenio

C.H.A. soitti pääasiassa kuubalaisen tres-kitaristin Arsenio Rodriguezin (1911-1972) conjunton kappaleita osin uudelleen sovitettuna. Tavoitteena oli olla uskollinen Arsenion 40-50 -lukujen conjunton soundille.
C.H.A. on lyhenne yhtyeemme nimestä, joka on kunnianosoitus edesmenneelle kuubalaisen musiikin suurmiehelle Arsenio Rodriguezille (1911-72), joka syntyi Matanzasin lähellä ja tunnetaan modernin conjunto-tyylin luojana. 1940 hän perusti oman conjunton, jossa oli kaksi trumpettia, piano, basso, tres-kitara, kitara, bongot sekä uutuutena congarumpu. Arsenion conjunto oli yksi suosituimmista tanssiorkestereista 40-luvun Kuubassa.
Lapsuudessaan sokeutunut tresero Ignacio Loyola Arsenio Rodriguez tai "el Ciego Maravilloso" muutti Havannasta New Yorkiin 50-luvun alussa ja toimi siellä elämänsä loppuun saakka. Arsenion musiikissa kuuluu usein vahva afrikkalainen sävy eli se edustaa kuubalaista "mustaa" musiikkia. Arsenio Rodriguezin luoma tyyli on myös vaikuttanut vahvasti salsamusiikin syntyyn Pohjois-Amerikassa 70-luvun alussa.
Soittamassa mukana oli mm.
Ripa Vuorimies, laulu
Nina Ariluoma, laulu
Olli Hyttinen, piano
Mikko Hyttinen, basso
Juhani Lampuoti, tres
Mika Rytkönen, bongot
Pekka Kilpeläinen, congat
Ricardo Padilla, timbales
Sami Pöyhönen, trp
Pemo Ojala, trp

C.H.A. on julkaissut CD:n "Entre Salsa y Son" yhdessä Son Sabroson-yhtyeen kanssa.

©  2021 Juhani Lampuoti 

This web page was made with Mobirise theme